понеделник, 8 февруари 2010 г.

Рисувани кейкчета

Когато се захванах да правя тези кейкчета, нямах никаква конкретна идея за украсата. Единствената ми цел бе да изпробвам новополучените бои, които пристигнаха за няма и 2 седмици от Англия, а после "отлежаха" още толкова в БГ пощи :) И те и аз нямахме търпение, какво ще се получи. Направих тестото по рецепта, взаимствана от книгата на Сузана Блейк.




Продукти:
115 грама масло на стайна Т
115 грама захар
2 яйца
115 грама самонадигащо брашно
2 супени лъжици мляко
1 чаена лъжичка ванилия/лимонова кора от 1 лимон или 2 чаени лъжички какао

Приготовление:
Фурната се загрява на 180 градуса. Маслото и захарта се разбиват до пухкавост на ръка или с миксер. Добавят се яйцата едно по едно и се разбива отново. Брашното се пресява върху сместа и се разбърква на ръка. Добавя се млякото и ароматизатора (аз ползвах ванилия) и всичко се разбива до кремообразна смес. Налива се в кошничките и се пече около 17 минути, докато кейкчетата се надигнат и порозовеят.
Така приготвените кейкчета се оставят леко да изстинат и се намазват с леко затоплено кайсиево желе или с маслен крем, преди да бъдат украсени с фондан. Идеята за украсата дойде сама, когато пред погледа ми попадна една опаковъчна хартия, тази от снимките.

6 коментара:

  1. Изглеждат зашеметяващо!Аз не си падам много по сладките неща, така че вкуса в случая не ме вълнува особено, но декорацията е невероятна! Ще трябва и аз да си поръчам боички:))))

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни са, нямам думи, чудни просто!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудно красиви... Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, поздрави и за теб, littlethingslife!

    ОтговорИзтриване
  5. Невероятни! Kali, Ти си магьосница!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря, Рос :)
    Днес си преглеждах пак тази рецепта и се усетих, че скоро не съм правила рисувани кейкчета.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails