сряда, 17 февруари 2010 г.

Какаов сладкиш

Това е една изключително лесна за приготвяне рецепта от стария мамин тефтер, за която си спомням, че съм приготвяла като малка. Най-хубавата част в рецептата е, че пести работата с миксер и дори не изисква печене.



Продукти:

2 пакета чаени бисквити

3 супени лъжици какао

3 супени лъжици мед

1/2 чаена чаша гореща вода

60 грама масло на стайна температура

1 чаена чаша пресята пудра захар



Приготовление:

Бисквитите се смилат на много ситно в блендер. Към тях се добавя какаото и се разбъркват добре с лъжица. Слага се меда и започва омесването на тесто като към сместта постепенно се добавя водата. В отделен съд се смесват маслото и пресятата пудра захар. Разбърват се добре до получаването на хомогенна смес. Взима се бисквитеното тесто и се разстила върху домакинско фолио. Разточва се тънък, равномерен, правоъгълен слой от около 3-4 мм. Върху него се нанася равномерен слой от маслено-захарната смес. Така полученият правоъгълник се завива внимателно по дължина, за да се оформи руло. Завива се с фолиото и се оставя в хладилник да стегне.

3 коментара:

  1. Кали ,гледам и пълнея .
    Очите ми изтекоха по тези красоти !
    Страхотна си ,поздравявам те !

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Иве! Ако ми беше наблизо, щях да ти резна :)

    ОтговорИзтриване
  3. Не се плаша от фурната и миксера, но се усещам, че напоследък налитам на бързи и ефектни рецепти, а твоята е точно такава, Кали. Чудесно изглежда и съм сигурна, че е също толкова вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails