Когато се захванах да правя тези кейкчета, нямах никаква конкретна идея за украсата. Единствената ми цел бе да изпробвам новополучените бои, които пристигнаха за няма и 2 седмици от Англия, а после "отлежаха" още толкова в БГ пощи :) И те и аз нямахме търпение, какво ще се получи. Направих тестото по рецепта, взаимствана от книгата на Сузана Блейк.
Продукти:
115 грама масло на стайна Т
115 грама захар
2 яйца
115 грама самонадигащо брашно
2 супени лъжици мляко
1 чаена лъжичка ванилия/лимонова кора от 1 лимон или 2 чаени лъжички какао
115 грама захар
2 яйца
115 грама самонадигащо брашно
2 супени лъжици мляко
1 чаена лъжичка ванилия/лимонова кора от 1 лимон или 2 чаени лъжички какао
Приготовление:
Фурната се загрява на 180 градуса. Маслото и захарта се разбиват до пухкавост на ръка или с миксер. Добавят се яйцата едно по едно и се разбива отново. Брашното се пресява върху сместа и се разбърква на ръка. Добавя се млякото и ароматизатора (аз ползвах ванилия) и всичко се разбива до кремообразна смес. Налива се в кошничките и се пече около 17 минути, докато кейкчетата се надигнат и порозовеят.
Така приготвените кейкчета се оставят леко да изстинат и се намазват с леко затоплено кайсиево желе или с маслен крем, преди да бъдат украсени с фондан. Идеята за украсата дойде сама, когато пред погледа ми попадна една опаковъчна хартия, тази от снимките.
Изглеждат зашеметяващо!Аз не си падам много по сладките неща, така че вкуса в случая не ме вълнува особено, но декорацията е невероятна! Ще трябва и аз да си поръчам боички:))))
ОтговорИзтриванеПрекрасни са, нямам думи, чудни просто!
ОтговорИзтриванеЧудно красиви... Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, поздрави и за теб, littlethingslife!
ОтговорИзтриванеНевероятни! Kali, Ти си магьосница!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Рос :)
ОтговорИзтриванеДнес си преглеждах пак тази рецепта и се усетих, че скоро не съм правила рисувани кейкчета.