вторник, 2 март 2010 г.

Желирано кисело мляко с парченца ягоди






Продукти:

800 гр. (2 кофички кисело мляко)
20 гр. желатин
150 гр. захар
10 големи ягоди
1 ванилия
вода

Приготовление:

Желатинът се накисва за 20 минути в половин кафеена чашка вода. След като набъбне, в съда се долива още половин чашка топла вода и желатинът се разтваря на водна баня при непрекъснато бъркане. Оставя се да изстине.

Киселото мляко се разбърква добре със захарта и ванилията. Добавят се ягодите, нарязани на малки парченца. Слага се охладеният желатин, разбърква се равномерно и сместа се оставя на студено да желира.

1 коментар:

  1. Зная, че е вкусно, но след тази страхотна снимка - никакво съмнение!
    Поздрави.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails