понеделник, 29 март 2010 г.

Кейкчета с Швейцарска белтъчено-маслена глазура

Основната ми идея, когато започнах да правя тези кейкчета, беше да изпробвам рецептата за Швейцарска белтъчено-маслена глазура. И друг път съм правила опит с подобна рецепта, но тази стана значително по-сполучлива. Рецептата, която ще дам е количество, достатъчно за една доза мъфини. Кремът стана много нежен на вкус и със сигурност ще ползвам за вбъдеще и при измазване на торти.





Продукти:

250 гр. меко масло на стайна Т
150 гр. захар
3 белтъка
1 ванилия



Приготовление:

1. Разбийте маслото до пухкавост.

2. На водна баня разбъркайте захарта и белтъците, докато се затоплят и захарта се разтопи (2-3 минути). Свалете от огъня и разбийте сместа с миксер на висока степен, докато се охлади (около 10 минути).
3. Намалете миксера на средна степен и започнете постепенно да добавяте по лъжица от маслото, като разбивате добре след всяка. Сложете ванилията. Разбийте още 3-5 минути на най-ниска степен.


Ако ще се ползва същия ден, оставете крема на стайна Т. Съхранявайте в хладилник до 3 дни в затворен съд.

7 коментара:

  1. Много са хубави и нежни!Снимките също ми харесват!
    Поздравления!
    :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни са! Ще пробвам и твоята рецепта. Както се вижда и от моя блог и аз съм на тема мъфинчета с декорация, но претърпях значителен неуспех с тази глазура. В крайна сметка се справих с положението, но след известни доработки...

    ОтговорИзтриване
  3. Кали,
    много пролетно настроение и свежест излъчват тези кексчета -
    чудесни цветове, аранжировка и презентация!
    Поздрав за теб и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви, момичета, имам няколко пролетни и великденски идеи, само дано и времето ми стигне.

    Лулу, аз съм малко на "Вие" с глазурите и шприца, но тази стана много приятна на вкус и със сигурност ще я предпочета пред традиционния маслен крем.

    ОтговорИзтриване
  5. При такава препоръка явно, че ще се пробва. И без това доста често остават неупотребени белтъци. А снимките са чудесни!

    ОтговорИзтриване
  6. Kali, уникално красиви и нежни са! Прекрасно изглеждат.

    ОтговорИзтриване
  7. Използвах тази глазура за измазването на една торта и много ми хареса. Благодаря за вкусната рецепта! Май съм казвала и някъде другаде, но нещата, които правиш за прекрасни!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails