250 г захар
2 големи яйца
1 ванилия
450 г. пресято брашно
250 г. масло
брашно за омесването
2 големи яйца
1 ванилия
450 г. пресято брашно
250 г. масло
брашно за омесването
Приготовление:
Захарта, ванилията и яйцата се разбиват с миксер. Постепенно се добавят брашното и маслото и се разбиват до получаването на равномерно тесто (с бъркалки за тесто). Полученото тесто се доомесва с брашно, докато поеме. Преди разточване се оставя в хладилник за 2 часа. Сладките се пекат на 170 градуса, на среден реотан, около 15-20 мин. (според големината). От тази доза се получават 25-30 средно големи сладки.
Кали,поздравления!Сладките са невероятно красиви!Светли празници!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Нанита! Приятни празници и на теб!
ОтговорИзтриванеСтрахотни са, поздравления! Ще споделиш ли как е направена украсата?
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Виктория. Украсата е от фондан, предварително оцветен. Ползвала съм релефно килимче за релефа, къдрав нож за направа на ромбовете и ядливи перлички.
ОтговорИзтриване