четвъртък, 1 април 2010 г.

Великденски сладки

Днес започнах с подготовката за Великден, боядисването на яйцата оставих за събота, а козунаците ще "опека" в магазина. Затова реших да спретна едни Великденски сладки.











Рецепта за ванилово-захарни сладки
Продукти:
250 г захар
2 големи яйца
1 ванилия
450 г. пресято брашно
250 г. масло
брашно за омесването

Приготовление:
Захарта, ванилията и яйцата се разбиват с миксер. Постепенно се добавят брашното и маслото и се разбиват до получаването на равномерно тесто (с бъркалки за тесто). Полученото тесто се доомесва с брашно, докато поеме. Преди разточване се оставя в хладилник за 2 часа. Сладките се пекат на 170 градуса, на среден реотан, около 15-20 мин. (според големината). От тази доза се получават 25-30 средно големи сладки.

4 коментара:

  1. Кали,поздравления!Сладките са невероятно красиви!Светли празници!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря,Нанита! Приятни празници и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни са, поздравления! Ще споделиш ли как е направена украсата?

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти, Виктория. Украсата е от фондан, предварително оцветен. Ползвала съм релефно килимче за релефа, къдрав нож за направа на ромбовете и ядливи перлички.

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails