сряда, 17 ноември 2010 г.

"Ice Age" cupcakes - Кейкчета "Ледена епоха"

Главен герой в настоящата публикация е Скрат, познат ни от сериите на "Ледена епоха". Той е онази симпатична катерица (или не точно, ако съдим по името, което е микс от "squirrel" и "rat"), която още с появяването си в първата серия на филма, преследвайки неистово един жълъд на живот и смърт, стана негов символ и най-успешен персонаж.

Но защо ви занимавам със Скрат? Наскоро с мен се свърза майката на едно момиченце, което е фен на филмчето и пожела да приготвя кейкчета за Рожден ден на тема "Ледена епоха".










Основното изискване беше да направя катерицата (2 пъти) и натам да измисля нещо в духа на филма. Естествено първата ми асоциация бяха жълъдите, а за останалите кейкчета избрах да направя надписа на филма и ледниците.







Няма нужда да споменавам, че правенето на катерицата отне основната част от времето за декорацията и както винаги ми се получава, първата фигурка стана по-сполучлива, отколкото втората :) Кейкчетата направих ванилови с Швейцарски маслен крем, оцветен съответно в светло синьо и бледо зелено.

14 коментара:

  1. Направо онемях. :-) Поздравления, много добра работа.

    ОтговорИзтриване
  2. Много са хубави! Изключителна прилика!

    ОтговорИзтриване
  3. Калииии, справила си се блестящо. Катерицата много ми хареса, както и цялостното представяне и оформление на кейкчетата. Поздравления :)

    ОтговорИзтриване
  4. Кали, как хубаво си хванала катерицата с целия й изцъклен, леко невротичен, но страшно сладурски изглед! Прекрасни са :). Интересно ми е как са изглеждали очите на децата като са ги видяли :). Браво за хубавата работа!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви много! И аз много си харесвам катеричока, въпреки че и аз придобих невротичен поглед докато го направя :) Все още нямам отзиви за кейкчетата, но майката много ги хареса.

    ОтговорИзтриване
  6. Кали, невероятни са кексчетата и декорацията, просто приказка! Златни ръце имаш!
    С усмивка
    Мария

    ОтговорИзтриване
  7. О, прекрасни са! Сбъднала си нечие желание, че и отгоре. Няма по-хубаво нещо :)

    ОтговорИзтриване
  8. Лелееее, красота!!!!
    Как ги правиш тези неща, това сякаш не е създадено от човешка ръка.
    Уникални, няма думи, наистина не знам какво да кажа, нереални са!!

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотна колекция в духа на Ледена Епоха, Кали! Катерицата е безспорно точно копие на тази от филма! Браво на теб!

    Поздрави, Милена :-)

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ви, Мария, Рос, Джинджър, Милена! Истината е, че много се забавлявах, докато ги правих

    ОтговорИзтриване
  11. Eeee Кали, голям майстор си! Съблезъбата катерица ми е любимият анимационен герой:) Може ли да те потърся и аз за моя рожден ден да ти поръчам катерица:)

    ОтговорИзтриване
  12. Lulu, благодаря! С удоволствие ще ти направя, но да знаеш, не ги печатам на принтер и хич не гарантирам, че мога да я докарам същата. За тази поръчка правих две и приличаха на разнояйчни близнаци :))

    ОтговорИзтриване
  13. Справила си се блестящо! От личен опит знам, че най-трудно се пресъздават подобен тип герои, защото всеки детайл е съществен за постигане на прилика. Днес се измъчих с героите от Мадагаскар.

    ОтговорИзтриване
  14. Невероятни, просто не мога да повярвам, изглеждат изключително!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails