понеделник, 10 май 2010 г.

Madeira cupcakes in duck egg blue&caramel

През почивните дни отново имах нуждата да си "поиграя" с украсяването на къпкейкс и, както обикновено се случва при мен, започнах нещата отзад напред. Първо се заех с направата на плаките, избрах рецепта и накрая опекох самите кейкчета. Спрях се на рецептата за Madeira cake (традиционен английски кейк, с лек пандишпанов вкус и лимонов аромат).

Украсата бе повлияна от влечението ми към някои характерни детайли, които съм срещала в стила Мария Антоанета, без никакви претенции да съм успяла, естествено :)





За приготвянето на сместа са необходими следните продукти:

185 гр. меко безсолно масло
185 гр. захар
3 яйца
2 суп. лъжици настъргана лимонова кора
155 гр. самонадигащо се брашно
120 гр. обикновено брашно
2 суп. лъжици прясно мляко

Метод:

Маслото и захарта се разбиват в миксера до побеляване. Постепенно се добавят яйцата, докато разбиването продължава. Прибавя се лимоновата кора и всичко се разбива до хомогенност.

С помощта на метална лъжица се добавя пресятото брашно и млякото. Обърква се добре. Получената смес е сравнително гъста, за това хартиените кошнички за къпкейкс се пълнят с лъжица. Пекат се в предварително загрята фурна на 160 градуса, около 30 минути или до получаването на лек кафеникав загар. Готовите кейкчета имат мека структура и приятна хрупкава коричка.

9 коментара:

  1. Изглеждат супер добре, много са хубавки :)

    ОтговорИзтриване
  2. Кали, мила, защо не пусна малко по-голяма снимка, за да се насладя с още по-пълна сила на тази прелест?

    ОтговорИзтриване
  3. Кали,
    тъкмо се чудех кога ще ни изненадаш с нови красоти тук, а ето че пристигат. Много нежни, много ефирни. Цветовете са семпли, ненатрапчиви и стилни.
    Поздравления, прецизна изработка

    ОтговорИзтриване
  4. Невероятна красота! Не, че съм очаквала нещо друго от теб, освен невероятен перфекционализъм и внимание към всеки детайл:)

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви, момичета, за посещението и одобрението, много сте мили!

    Ивейн, снимките се кликат и се отварят (поне при мен) в голям размер.

    ОтговорИзтриване
  6. Да, благодаря, успанових го, но при първото ми посещение не се получаваше. Хубава вечер! Наистина са чудесни, цветове, елементи, перфекционист си ти, Кали!

    ОтговорИзтриване
  7. Кали,
    отново ме впечатляваш -
    красива, креативна и прецизна работа.
    Поздрав и хубава вечер, Диана

    ОтговорИзтриване
  8. Много нежни, елегантни и стилни кексчета - страхотна е декорацията - оригинална и със стил! :-)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails