вторник, 12 април 2011 г.

Детски торти за пораснали момчета

Дойде ред да покажа две торти, които направих наскоро, изглеждат сякаш са предназначени за някое малко дете, а и двете всъщност са за пораснали вече момчета.

Бъгс Бъни и Лола беше изборът на Биби, позната с ръчно изработените чанти, несесери и всички други неща, които намират място в нейния пъстър блог - http://binabanbina.blogspot.com/. Тортата беше предназначена за 17 годишния и брат.



Самата торта и украсата като композиция не беше нещо сложно. На зайците естествено им подхождат моркови и колкото са повече, толкова по-добре. Но това се компенсира от трудностите, които срещнах при изработката на обемната фигурка и апликацията. Когато става въпрос за някой много добре познат филмов герой, пресъздаването му като изражение и форма във всеки един детайл е от голямо значение. Все пак в крайна сметка трябва от пръв поглед да познаем, кои са героите върху тортата :)

Тортата с котето ми поръча Ирина, едно младо момиче, на което по всичко личеше, че много обича своя приятел и искаше да го зарадва с "нестандартна вкусна изненада". Тя го описа като луд на тема котки и отнесен точно като това коте, което ми показа на една примерна снимка с торта.



Темата с котето върху кълбо от прежда е доста експлоатирана в тортите и аз нямах причина да не се пробвам да я направя. Всъщност големия зор при правенето и не беше фигурката, а самото кълбо и покриването му с безброй тънки фитили от захарно тесто. Мисля, че се получи добре, а и съдейки по благодарственото писмо, което ми изпратиха Ирина и нейния приятел, съм сигурна, че всички са останали приятно изненадани и доволни.

13 коментара:

  1. Всеки път е истинско удоволствие отбиването ми тук, Кали! Чудесни са и двете изпълнения!

    ОтговорИзтриване
  2. О-О-О ,наистина са много сладки:)
    Заека е страхотен :)

    ОтговорИзтриване
  3. Кълбото е супер! Като истинска прежда е!Златните ръце на Кали ...

    ОтговорИзтриване
  4. Невероятно сладурски са и двете! Кълбото наистина е като истинско, много ме впечатли!

    ОтговорИзтриване
  5. Радвам се да ви видя тук, благодаря ви :) Това кълбенце ми взе силиците, толкова фитили не бях правила до сега, после ръцете ме боляха два дена.

    ОтговорИзтриване
  6. Много шарени и изпипани торти Кали! Супер весели. За кълбото те разбирам напълно, изглежда лесно, но не е. Поздрави за теб.

    ОтговорИзтриване
  7. black women wigs eye, only you need to apply makeup
    wigs for black womenif they are more durable than manual with the help
    lace wigs for black womenappearance respectively on the hair.The wigs are effective,
    wigs for african american womencover up.The grid lace also provides natural
    lace wigs for african american women

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотен блог, чудесни идеи и много красота намирам тук! Поздравления! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте, извинявам се че пиша тук..но съм нова в блога и не знам къде мога да предложа да се добави към списъка за онлай пазаруване http://cakeslibrary.blogspot.com/p/on-line.html още един онлайн магазин ето този https://cake-tools.com доволна съм и реших да го споделя и с вас!

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте имам един въпрос спрямо Фондана от парено тесто ,,,
    Възможно ли е да добавя нъм рецептата /фондан от парено тесто/ глюкоза и желатин ,,,
    Благодаря предварително ,,,

    ОтговорИзтриване
  11. 3+ titanium wedding bands - iTaniumArt
    Shop for 3+ titanium wedding bands. We specialize titanium uses in titanium white dominus wedding thunder titanium lights gear, jewelry and accessories. See our website. We sell the 다파벳 products we offer gr5 titanium for

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails