понеделник, 17 януари 2011 г.

И сладките могат да бъдат модерни

Днес едно красиво, амбициозно, младо момиче празнува своя двадесет и първи рожден ден. Тя е студентка в Лондон, където учи архитектура и днес, макар и на стотици километри от дома, ще празнува в компанията на една сладка изненада, която подготвихме заедно с нейната майка "цветната" Мария. Познаваме се с Мария от скоро, но вече съм сигурна, че не пропуска повод да зарадва близките си с нещо нестандартно, неочаквано и го прави с много любов и ентусиазъм, по същия начин, по който днес е посветила един мил разказ в думи и снимки на своето дете.





Задачата към мен беше едновременно много приятна за изпълнение и леееко стресираща :) Приятна, защото Мария ми посочи три основни цвята и няколко форми и ми даде пълна свобода с думите "Прави ги все едно ги правиш за себе си". Тук не знам как тя самата пое този риск, все пак съм с десетина години по-голяма от дъщеря и и е потенциално възможно да съм аут-ъф-дейт с вкуса на младите :)) Стресираща беше мисълта, че сладките трябва да се поберат в една сравнително малка метална кутия, трябва да прелетят от София до Лондон в чекирания багаж и да изчакат Рождения ден в пълна секретност, като през цялото това време аз тихичко се надявах да не се счупят или залепят една за друга.






Днес съм радостна, че нашият общ план проработи, транспортът не ни провали :) и така успяхме да зарадваме Станимира по един специален начин.





16 коментара:

  1. Великолепни са, направо да ти е грях като ги хапваш.А формите за обувката и раклята откаде са?Дъщеря ми ги разглежда вече 15м. и обувките били като на Уинкс. : )

    ОтговорИзтриване
  2. О, Кали, навлажни ми очите с твоя пост.....
    И тук да кажа, че детето много се зарадва и изненада от сладките, и ги нарече с пълно право "произведения на изкуството", които обаче са колкото красиви, толкова и вкусни. И аз не знам как й дава сърце да ги изхруска, но...закани се че ще ги изяде всичките. Само ме е яд, че не можехме да изпратим повече, та да почерпи с тях всички колеги и да направим една презентация на Бг по този начин.
    Още веднъж и тук да ти благодаря, че направи празника на детето ни така цветен, брокатен, красив и приказен ! Адмирации за таланта ти!

    ОтговорИзтриване
  3. Кали, мисля, че заради теб изразът Оставила си си ръцете трябва да придобие нов смисъл. Невероятни вълшебства си сътворила!

    ОтговорИзтриване
  4. Кали, прелестни са, изненадата, която сте направили с Мария - също.
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  5. Mimoza, благодаря ти! Формата на роклята е част от комплект за сватбени сладки, а обувката е съвсем малка и по принцип не е за сладки с този размер, но аз се престраших да я използвам. Нещата, които не намирам в специализираните сайтове, си поръчвам от ebay. По обясними причини не съм запозната с момичешките неща и Уинкс, но ще хвърля едно око на техните обувки :)

    Пепеляшка, удоволствието беше мое :)

    Рос, благодаря ти, надявам се да съм си "оставила ръцете" само в добрия смисъл:)

    Мариета, благодаря ти и на теб!

    ОтговорИзтриване
  6. Какво ли не правят майките за своите деца, а в комбинация с талантлива дама като Кали-гаранция за успех. Перфектно изпълнена задача-стилна, модерна и сладка!

    ОтговорИзтриване
  7. Ще плагиатствам малко с фондана на Ивейн и тези вкуснопрекрасни сладки.Пък каквото сабия покаже.

    ОтговорИзтриване
  8. Невероятна красота! Маря знае, от кой да поиска помощ за този празник! Без всякакви задръжки и съмнения бих ти поверила напълно подготовката за такова важно събитие:)

    ОтговорИзтриване
  9. Ивейн, Лулу, винаги сте много щедри в комплиментите, изчервявам се на моменти :)) Мерси!

    ОтговорИзтриване
  10. Кали, пак идвам с инфо от дъщеря ми....тя ти казва едно голямо Благодаря! Подарила е по една рокличка с чанта или обувчица на най-близките си приятелки, с които живее в една къща. Те са от Дубай, Гърция и Испания, и са били направо шашнати от твоите красоти, сложили са си ги в стаята за украса. А мойта щерка си ги е изяла до последната троха. Но си ги е постнала във Фейсбука, та там и двете с теб сме избили рибата - аз за изненадата, а ти- за перфектното изпълнение....
    Така че, мисията ни е изпълнена блестящо!Ограмно благодаря!
    И до скоро!

    ОтговорИзтриване
  11. Много оригинална изненада сте подготвили!:-)
    Стилни и впечатляващи сладки, Кали!

    ОтговорИзтриване
  12. Кали,много изящна и прецизна изработка на сладките!Чудесен подарък сте измислили и сътворили!

    ОтговорИзтриване
  13. Съвършени са ,Кали ! Прекрасен подарък !

    ОтговорИзтриване
  14. Извинявам се за закъснелия отговор, Милена, Диди, Габи, много се радвам на милите ви думи, благодаря!

    Мария, много интернационална е станала тая наша работа :)) Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails