вторник, 15 март 2011 г.

Торта "Подарък" и торта "Фея"

Единственото, което обединява тези две толкова различни торти, е факта, че снимките им дълго отлежаха в папката на компютъра, преди да се наканя да ги публикувам. Това се случи по една или друга причина, но така или иначе си ги харесвам и е редно да намерят и те място в блога.

Не знам дали се разбира на пръв поглед, но тортата "Подарък" беше предназначена за мъж. Като за първи път, в който ми се налага да правя торта за мъж, при това без някаква зададена тема или специално изискване, реших да се ориентирам към нещо универсално като форма, подходящо за повода и комбинация от типично мъжки цветове, за да има поне някакъв шанс крайният резултат да се хареса.



А това е тортата за Рождения ден на една 6 годишна госпожица. Цялата кореспонденция около поръчката протече доста светкавично, тъй като нейната майка се обърна към мен буквално в последния момент, изпращайки ми като модел снимка на друга торта. В момента, в който отворих снимката, веднага разпознах един от любимите ми модели на Буболинка - Малката фея. Трябваше да избера един от двата етажа на оригиналната торта и да пресъздам моето виждане по темата птички и фея, което направих след изричното разрешение, поискано от Бубето.











LinkWithin

Related Posts with Thumbnails