понеделник, 10 май 2010 г.

Madeira cupcakes in duck egg blue&caramel

През почивните дни отново имах нуждата да си "поиграя" с украсяването на къпкейкс и, както обикновено се случва при мен, започнах нещата отзад напред. Първо се заех с направата на плаките, избрах рецепта и накрая опекох самите кейкчета. Спрях се на рецептата за Madeira cake (традиционен английски кейк, с лек пандишпанов вкус и лимонов аромат).

Украсата бе повлияна от влечението ми към някои характерни детайли, които съм срещала в стила Мария Антоанета, без никакви претенции да съм успяла, естествено :)





За приготвянето на сместа са необходими следните продукти:

185 гр. меко безсолно масло
185 гр. захар
3 яйца
2 суп. лъжици настъргана лимонова кора
155 гр. самонадигащо се брашно
120 гр. обикновено брашно
2 суп. лъжици прясно мляко

Метод:

Маслото и захарта се разбиват в миксера до побеляване. Постепенно се добавят яйцата, докато разбиването продължава. Прибавя се лимоновата кора и всичко се разбива до хомогенност.

С помощта на метална лъжица се добавя пресятото брашно и млякото. Обърква се добре. Получената смес е сравнително гъста, за това хартиените кошнички за къпкейкс се пълнят с лъжица. Пекат се в предварително загрята фурна на 160 градуса, около 30 минути или до получаването на лек кафеникав загар. Готовите кейкчета имат мека структура и приятна хрупкава коричка.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails